Wanneer kiezen....voor welke strategie?

Het menselijk lichaam is vaak prima in staat te herstellen van blessures. Wanneer dit onvoldoende gebeurt, kan dit ons enorm in de weg zitten en beperken in ons dagelijks leven.
In ons kleine landje is de gezondheidszorg goed geregeld en kun je op veel verschillende plekken terecht. We blijken ook prima in staat zelf in te schatten of we het bij een huisarts moeten zoeken of een fysiotherapeut en u heeft geen verwijzing nodig om een afspraak te kunnen maken bij mij.

Toch lijkt er niet altijd een duidelijk antwoord te volgen op jouw hulpvraag. Ga met een blessure naar 10 verschillende fysiotherapeuten en je krijgt mogelijk 3 of 4 verschillende diagnoses. Laat staan de vele verschillende behandeltechnieken die worden aangeboden, allemaal onder de noemer Fysiotherapie. Hoe kan dit en waarom zitten we niet vaker op 1 lijn?

Met name voor blessures die langer aanhouden is het geen zwart-wit verhaal meer. Iedere specialist, waaronder huisarts, orthopeed, personal trainer of fysiotherapeut zal vanuit zijn eigen expertise, kennis en ervaringen verklaringen geven voor de klachten.

Het menselijk lichaam is briljant ingewikkeld en laat zich niet zomaar doorgronden. Dit heeft ertoe geleid dat ook binnen het vak Fysiotherapie er vele richtingen zijn ontstaan. En lang niet alle therapie├źn zijn even effectief. De crux is: wanneer... kies je voor welke behandelstrategie? Welke blessure jou ook treft, het wordt bij mij altijd maatwerk. En heb ik niet de juiste aanpak in huis dan probeer ik je onder te brengen bij 1 van de specialisten uit mijn uitgebreide netwerk.

Mijn visie: resultaat bewijst effectiviteit
Ik hou mij vast aan de resultaten die we boeken. Blijven die resultaten uit dan zullen we onze strategie aanpassen. Met nadruk zeg ik 'samen'. We zullen namelijk allebei een hoeveelheid energie moeten steken in het herstel. Zowel fysiek als mentaal wordt er wat van jou gevraagd en daar houd ik rekening mee tijdens het behandeltraject.